Αλκοόλ μηδέν βαθμών




Είναι
μία από αυτές τις στιγμές που παραβιάζεις το μυαλό και προσπαθώ να κλέψω λίγο χρόνο από την μάχη για να σου γράψω αυτό το γράμμα. Μου είπες ότι τα μαζεύεις σα φυλακτό και πλέον η γραφή για μένα είναι πιο δύσκολη και πιο βαριά. Δε μπορώ να ξεχάσω αυτό που μου έγραψες στην προηγούμενη επιστολή σου. "Θέλω να ερωτευτώ" μου είπες και έτσι έκλεισες το γράμμα σου και αυτό το έκλεισες στο φάκελο μαζί με το άρωμα σου.
Κοιμάμαι
πια ταραγμένους ύπνους. Βλέπω εσένα να χάνεσαι στη σιωπή και να μου παίρνεις και όλα τα γράμματα σου. Ξυπνάω ιδρωμένος και το πρώτο που κάνω είναι να ψάξω στο μεταλλικό κουτί, τα γράμματα σου. Να βεβαιωθώ ότι είναι όλα ανέπαφα. Στην εσωτερική τσέπη από το χιτώνιο έχω συνέχεια το τελευταίο σου γράμμα. Το έχω φυλακτό και συνέχεια βλέπω τα μάτια σου. Τις προάλλες έπαθα μια κρίση μέσα στον ύπνο όταν σε είδα να φεύγεις την ώρα που ερχόμουν να σε αγκαλιάσω. Να μη φεύγεις μόνη. Ξύπνησα ταραγμένος και ιδρωμένος αλλά αυτή τη φορά μαζί και οι υπόλοιποι στο θάλαμο. Ειδοποίησαν τον γιατρό. Σε λίγο ήρθε και μου έκανε μία ηρεμιστική ένεση.Έτσι άρχισε η εποχή των ηρεμιστικών...
Αλήθεια,
γιατί να πρέπει να μην είναι ερωτευμένος κάποιος; Αυτή την ερώτηση έκανα στον Διοικητή μου αλλά απόκριση δε πήρα. Η φλόγα του κεριού, αδύναμη. Κι όμως εσύ δυναμώνεις όλο και περισσότερο στη σκέψη μου. Σκέφτομαι την ώρα που θα ανοίγεις αυτό το γράμμα. Θέλω να μου στείλεις μια φωτογραφία σου. Να την έχω μαζί με το γράμμα σου και όταν θα νιώθω αδύναμος στην μάχη, να σε βλέπω. Απ' αυτά τα μάτια παίρνω θάρρος εγώ συνέχεια. Οι δυνάμεις μου έχουν ανάγκη εσένα. Πολύ από εσένα...Το ξέρεις πολύ καλά πως θέλω να σε δω...
Παίρνω
την φράση "Θέλω να ερωτευτώ" την κάνω καμβά και πριν κοιμηθώ ζωγραφίζω την στιγμή που θα κατεβαίνω από το τρένο και θα σε βλέπω ξανά μπροστά μου στον σταθμό. Σε φαντάζομαι ξανά με το όμορφο κόκκινο σου φόρεμα, το ακριβό σου το παλτό και τις ψηλές σου γόβες. Μα πιο πολύ από όλα μένω στα μάτια σου και στο χαμόγελο σου. Το πιο ακριβά κοσμήματα στο πιο ακριβό κοσμηματοπωλείο.
Οι
μέρες περνάνε πλέον δύσκολα κι όμως πάνε δύο χρόνια μακριά σου. Μας υποσχέθηκαν ότι θα γυρίσουμε σύντομα πίσω. Ακούς; Σύντομα. Το κρύο επιδεινώνεται εδώ πέρα και πλέον η σκέψη σου για να με ζεστάνει μου φαίνεται οριακή. Βάλε μου ένα φιλί σου στις επόμενες σου λέξεις. Ακόμα νιώθω το τελευταίο μας στα χείλη μου.
Το
δώρο που μου έστειλες όπως σου υποσχέθηκα, θα το φορέσω στα γενέθλια μου τα οποία θα τα γιορτάσουμε μαζί. Περιμένω πως και πως. Ανοίγω κλεφτά το κουτάκι εκείνο και τα μάτια μου θολώνουν από χαρά. Εγώ σε αντάλλαγμα σου έκανα δώρο μια υπόσχεση. Μόλις γυρίσω να φύγουμε οι δυο μας ένα Σαββατοκύριακο. Μόνο οι δυο μας, έξω ο ουρανός και η θάλασσα και μέσα ο έρωτας.
Κάπου
εδώ πρέπει να κλείσω το γράμμα μου γιατί η νύχτα έχει τελειώσει και μαζί με αυτήν και η φλόγα του κεριού. Αύριο λένε ότι τα πράγματα θα είναι έντονα και θα πρέπει να έχουμε το νου μας. Σε φιλώ γλυκιά μου και σου στέλνω ένα φιλί στα χείλη σου και ένα φιλί να σε φιλάει.

Ναπολέων...